Intrebare buna…
Raspunsul il decidem, il transam in aceasta emisiune si speram ca Sfatul Zilei sa-i inspire pe reprezentantii apicultorilor.
Salutare tuturor, sunt Radu Pandrea si azi m-am tot gandit ce as putea face eu in aceasta situatie. Si deoarece mi-au trecut cateva lucruri prin cap, am decis sa le impartasesc cu voi.
Pentru cei care nu stiu la ce situatie ma refer… ei bine, ma refer la derogarea pe care Ministrul Agriculturii este fortat sa o faca la insistentele fermierilor (agricultorilor din cultura campului).
Mi-a fost trimis un articol in care Alin Prunean (deputat la unul dintre partidele politice) se opune demersurilor Ministrului Agriculturii.
Pana aici toate sunt clare … dar noi apicultorii ce facem?
1. In primul rand, suntem obisnuiti sa cautam vinovati, insa asta nu ne ajuta cu nimic.
2. Cautam scuze pentru a ne disculpa de situatia in care am ajuns.
3. Renuntam la apicultura.
4. Ne intrebam in continuu pe cine reprezinta “reprezentantii apicultorilor” si cine i-a ales sa-i reprezinte.
5. Luam atitudine, ne organizam, ii gasim si ii platim pe cei care stiu sa faca cercetari si studii de impact a acestor otravuri, dupa care ii cautam pe cei incoruptibili care pot sa ne reprezinte, ii platim si ii trimitem sa faca acest lucru in mod profesionist, iar noi, ramanem proactivi.
6. Infiintam culturi melifere cum este facelia care in conditii optime ofera peste 800 kg miere/hectar, iar in conditii mai putin favorabile ofera 300-400 kg miere/ hectar.
Va rog sa va spuneti punctul de vedere in comentarii si din aceste 6 actiuni sa alegeti ce veti face voi fiecare in parte.
Divide et impera este o combinație de tactici (politice, militare sau economice) de câștigare și menținere a puterii prin divizarea unei populații în entități mai mici care luate separat au putere mai mică decât cel care își impune voința. Este deseori întâlnită ca o strategie în care grupuri de putere mică sunt împiedicate să se unească și să devină mai puternice.
Parerea ta conteaza