Apicultori încrezători cu INIȚIATIVĂ POZITIVĂ!

Inscrie-te pe canalul nostru de YouTube!

Oamenii sunt caracterizati din multe puncte de vedere… Insa daca privim simplist din unghiul initiativei, sunt pur si simplu oameni increzatori in deciziile lor, care isi doresc, incearca, se straduiesc si au rezultate … si oameni convinsi ca nu pot, care contesta orice initiativa si care datorita conditiei lor de sub mediocritate incearca sa-i denigreze pe altii, incearca sa-i descurajeze … cu scopul de a micsora distanta dintre ei; cu alte cuvinte sunt oameni cu initiativa de a crea si oameni cu initiativa de a critica si darama.

Salutare tuturor, sunt Radu Pandrea si azi la Sfatul Zilei vorbim despre ideea unui om cu initiativa pozitiva. Nu-i stiu numele, nu-l cunosc, insa din senin mi-a aparut pe Facebook un anunt cu privire la un curs de apicultura… si m-am oprit din activitatea pe care o aveam, pentru a studia ce am de invatat de la acest om.
Am deschis anuntul respectiv si mi-am dat seama ca este o pagina de Facebook a unei exploatatii apicole pe numele ei Mierea Radului (probabil ca pe apicultor il cheama Radu). Ce am gasit pe pagina aceasta … este cu adevarat interesant…

 • Prezentare de produse apicole
 • Cateva poze din stupina
 • Poze cu un om care zambeste … un om pozitiv … un om cu care vrei sa schimbi cateva cuvinte pentru ca sa te molipseasca cu pozitivismul sau …
 • Un anunt de Curs Apicol practic.

Extraordinare initiative … Am fost foarte placut surprins … Atat de placut surprins, incat fara sa-l cunosc am decis ad-hoc ca apicultorii din zona lui ar trebui sa ii sustina initiativa si sa participe la cursul organizat de acesta.

Haideti sa sustinem initiativa acestui coleg …

Si in plus, daca printre voi sunt apicultori pozitivi care au experienta din care altii pot sa invete ceva, va rog sa ma contactati si ajutati-ma sa ducem informatiile valoroase la cei care au nevoie de ele.
Stiu ca:

 • unora va este teama de critica celor fara minte,
 • altii (cum a fost Bobocea) sunteti satui de a va lupta cu cei fara minte,
 • iar altii considerati ca nu aveti timp sa dati sfaturi incepatorilor …

Insa de un lucru va asigur … ceea ce faceti pentru voi insiva, moare odata cu voi sau cu initiativa voastra … Insa ceea ce faceti pentru altii, va dainui vesnic, sau cel putin pana cand acei altii vor exista.

In final revin la cei care sunteti constienti de nevoile voastre pentru cunostinte apicole … si va indemn inca o data sa va inscrieti si voi la cursul acestui coleg.

 • sustineti-l in public,
 • criticati-l in privat daca este nevoie, pentru a se imbunatatii …
 • si sprijinitii pe oamenii cu initiativa pozitiva care va dau informatii pretioase.
  Pana data viitoare, tinem aproape

Parerea ta conteaza