Care sunt EFECTELE turtelor administrate iarna?

Inscrie-te pe canalul nostru de YouTube!

Mintile luminate discuta idei, cele mediocre discuta evenimente, in timp ce oamenii cu minte ingusta discuta despre alti moameni.
Asa ca ne vom indeparta de oamenii care vorbesc despre alti oameni si vom vorbi despre ideea lui Romeo Jivoiu.

„Toata zaharoza din turte este procesata de albine, consumand energie si proteine, care fac parte din enzima invertaza. Invertaza este o proteina pe care albina o secreta si o amesteca cu moleculele de zaharoza pentru invertire, desface zaharoza in glucoza si fructoza, ca sa poata fi absorbite de intestin.”

Concluzia mea:
Folosind supliment energetic din zaharoza (ex. Apifonda) iarna, practic consumam rezerva de proteine din corpul albinelor (corpul gras) prin producerea si consumul de invertaza, se afecteaza cresterea de puiet, in lipsa altor resurse proteice.
Proteinele din corpul gras al albinelor sunt de cea mai buna calitate, cele mai bine conservate, cele mai disponibile, nealterate de umezeala din stup sau de vechimea lor. Ideale pentru cresterea puietului. Nu trebuie irosite

Salutare tuturor, sunt Radu Pandrea si azi la Sfatul Zilei amintim cele invatate de la mentori, de la marii apicultori ai tarii si ai lumii dar si din experientele personale, cu privire la turta administrata iarna in stupinele din Romania.

Ca esti la munte, ca esti la ses, ca esti in Maramures Suceava sau Brasov, ca esti in Banat, Dobrogea sau Lunca Dunarii, in Romania “iarna nu-i ca vara” si albinele ierneaza.
Cui nu ii ierneaza, inseamna ca face ceva greseli.
In general iarna tine pana cand albinele zboara regulat.

Concluzia este ca in aceasta perioada turtele cu zaharoza produc anumite efecte, iar turtele din zaharuri invertite produc alte efecte.

Parerea ta conteaza