Ce este MIEREA din plante?

Inscrie-te pe canalul nostru de YouTube!

Zilele trecute am avut un material referitor la Mierea din plante … sau mierea vegana.
Am starnit o avalanse de intrebari si de pareri … unele genial bine punctate, altele lasate in coada de peste.

Salutare tuturor … sunt Radu Pandrea.
Azi la Sfatul Zilei, va voi spune direct ce este mierea din plante, dupa care vom discuta punctat pe marginea comentariilor.

Am vazut prima data miere din plante in urma cu aproximativ 20 de ani. Intr-un context pe care nu-l mai retin si nici nu face subiectul de azi, am ajutat-o pe o doamna sa duca niste mobila dintr-o parte in alta a Clujului. Si deoarece nu am vrut sa mai banii pe care mi i-a intins mi-a propus sa-mi ofere un produs “extraordinar” spunea ea.

Mi-a intins un borcan in care parea sa fie miere. Mi-a spus ca este miere de flori salcam.
Politicos am contestat spunand ca mierea de salcam este mult mai deschisa la culoare.
Si de aici a pornit o discutie in care ea mi-a spus ca de fapt mierea respectiva este produsa de ea nu de catre albine.
La fel de politicos am multumit si i-am recomandat sa ofere acel borcan cu “miere” cui are nevoie de el … deoarece eu am suficienta miere de albine.

Cu alte cuvinte, am aflat ca la fel cum vinul … se poate produce si din altceva decat struguri, mierea se poate produce si de catre albine.
Mierea din plante este un amestec de zaharuri cu extracte din plante aduse la o consistenta vascoasa, asemanatoare mierii de albine.

Conform DEX, mierea este clar definita. Din punctul meu de vedere, as interzice folosirea oricarei forme a cuvantului vegan ca adjectiv al mierii…
Practic acest produs va fi un business la fel de profitabil ca cel al vinurilor din altceva decat din struguri, a mezelurilor facute din altceva decat din carne. Un business care aduce profit enorm in buzunarele celor care il dezvolta si ii va saracii sau ii va limita pe cei care azi produc miere de albine.

Haideti sa vedem impreuna care sunt parerile colegilor nostrii cu privire la acest produs.

Parerea ta conteaza