Cel mai important lucru pentru a produce LAPTISOR de MATCA

Inscrie-te pe canalul nostru de YouTube!

Dupa cum probabil stiti, laptisorul de matca este o secretie a glandelor hipofaringiene ale albinelor doici, cu care acestea hranesc larvele din prima si pana in a 3-a zi. Totodata, cu aceasta secretie se hraneste matca.

Denumirea de laptisor de matca, provine de la faptul ca larvele albinelor lucratoare hranite cu aceasta secretie si dupa varsta de 3 zile de stadiu larvar, isi vor dezvolta ovarele devenind matci.

Salutare tuturor, sunt Radu Pandrea. Scopul Sfatului Zilei nu este sa va invat cum sa produceti laptisor de matca … ci sa va constientizez de ce ar trebui sa-l produceti si mai ales care este cel mai important lucru pe care trebuie sa-l aveti pentru a-l produce.

Din pacate pe majoritatea apicultorilor nu ii intereseaza de ce oamenii ar trebui sa consume laptisor de matca. Sigur ca acest lucru se reflecta in performantele pe care le au, in profitabilitatea pe care o au.
Dar sunt si apicultori care au inteles cat este de important sa se produca acest laptisor si sa isi rotunjasca veniturile cu vanzarea lui … dar tac si nu spun la nimeni pe principiul ca daca ar produce toata lumea, nu ar mai fi clienti. Idee care este total eronata.

1. Ar trebui sa producem laptisor de matca deoarece:

  • este o clasa de consumatori, care platesc foarte multi bani pentru produse de genul acesta
  • laptisorul de matca este un vitalizant natural care in lumea albinelor prelungeste viata cu minim 400%
  • ne creste imunitatea si implicit ne mentine sanatosi

2. Care este cel mai important lucru atunci cand vrei sa produci laptisor de matca:

  • colonii cu multa albina doica?
  • ochi buni ca sa poti tranzvaza usor si rapid?
  • hrana proteica si glucidica din abundenta?
  • aspirator pentru laptisor?
  • congelator?
  • vreme buna?

Sigur ca toate aceste lucruri sunt importante … insa diferenta intre apicultorii care continua sa isi rupa spatele extragand doar miere si cei care au inteles ca exista produse oferite de stup care sunt mult mai valoroase … este viziunea, care creaza obiective, care ne constientizeaza cu privire la necesarul de cunoastere de care avem nevoie … si care ne contureaza planul de actiuni pe care trebuie sa le executam.

Daca ati inteles si veti asimila mesajul materialului de azi cu siguranta anii urmatori vor fi din ce in ce mai usori si mai profitabili pentru voi si merita sa ma sustineti cu un like.
Daca nu l-ati inteles si totusi vreti sa produceti laptisor de matca, se prea poate sa va chinuiti cativa ani, dupa care sa renuntati.

Parerea ta conteaza