Diferenta dintre PASIUNE si PERFORMANTA in apicultura

Inscrie-te pe canalul nostru de YouTube!

Azi m-a sunat un prieten si m-a intrebat ce fac in vacanta care urmeaza. Dupa ce i-am spus planul pas cu pas, m-a intrebat daca sunt normal … deoarece el merge la o cabana sa petreaca si ar fi incantat sa fi mers si eu cu familia.
Sigur ca mi-am dat seama despre cat de limitata viziune are … si mai mult cat de superficial trateaza majoritatea domeniilor vietii lui… locul de munca, familia, dezvoltarea personala, sanatatea …
Dar astea sunt povesti …

Salutare tuturor, sunt Radu Pandrea … si azi la Sfatul Zilei vreau sa va arat in doua exemple diferenta dintre PASIUNE si PERFORMANTA.

Pentru inceput, este bine sa intelegem la ce spunem pasiune si la ce spunem performanta.
Pasiunea este:

  • acel lucru catre care mergem fara responsabilitati
  • care ne ofera relaxare.

Performanta este:

  • acel lucru care atrage multe responsabilitati;
  • acel lucru care nu-ti permite sa ramai la pamant atunci cand cazi;
  • acel lucru care iti da dopamina;
  • acel lucru care nu te lasa sa stai in zona de confort.

In timp ce … unii apicultori si-au terminat treaba si stau la barfe pe net, la sprituri si la socializare de doi bani, fermierii unui judet din Romania au protestat impotriva incalcarii politicilor comerciale pe care de jumatate de an au fost inlaturate cu rezultate devastatoare atat pentru fermieri cat si pentru consumatori.

In timp ce Pasiunea iti spune ca e bine si asa … Performanta te impinge de la spate sa iti doresti mai mult si mai mult si mai mult.

Pasiunea se poate face in echipa … Azi, Performanta se face doar in echipa.
Diferentele dintre cele doua posibile echipe sunt viziunea uneia comparativ cu viziunea celeilalte, calitatea uneia comparativ cu calitatea celeilalte si dedicarea pentru rezultate a uneia, comparativ cu dedicarea celeilalte.

Cu speranta ca acest material ii va trezi pe apicultori … pana data viitoare … tinem aproape

Parerea ta conteaza