Dovada surprinsa pe ramele stupului

Inscrie-te pe canalul nostru de YouTube!

Miercuri a fost ultima zi cu vreme calda in care albinele puteau sa zboare, asa ca dupa-amiaza am mers in stupina sa concluzionez zborul de curatire si sa inchid urdinisurile (pentru cei care nu stiti, noi iernam cu urdinisurile inchise; motivele le gasiti in mai multe materiale prezentate in trecut).

Si deoarece mi-au ramas cateva minute de lumina, in jurul orei 17 am deschis un stup din esantionul de stupi pe care la sfarsitul lunii noiembrie l-am premiat cu cate o turta (pentru cei care nu stiti de ce am administrat acele turte, vizualizati materialele din urma in care am prezentat experimentul)

Revenind … nu am fost deloc surprins sa constat ca acea familie are o activitate deosebita … care nu ar trebui sa o aiba acum.
Era deja noapte cand am filmat, dar cu ajutorul lanternei am reusit sa surprind niste cadre extraordinare.
Va invit sa le vizualizati si voi …

– La vizualizarea primelor materiale, unii apicultori au spus ca acele colonii nu au avut deloc mancare.
– Cu toate acestea, daca urmariti cu atentie, veti vedea ca albinele au golit ramele cu miere dintr-o parte si au trecut in cealalta parte a stupului, incepand sa goleasca partea din fata a ramelor in timp ce in spate ramele erau incarcate cu miere.
– Faptul ca albinele au fost desfacute din ghem este tot un rezultat al administrarii turtelor mai repede decat este cazul.
– Iar ceea ce ati vazut in acest material, adica puiet in toate stadiile de dezvoltare este incontestabil rezultatul administrarii acelei turte.
– Monitorizarea acestor colonii va continua pana dupa salcam cand vom avea concluziile fiale

Data viitoare la Sfatul Zilei vom vedea daca este sau daca nu este nevoie sa administram turta in luna ianuarie.

Parerea ta conteaza