Un produs care CALMEAZA ALBINELE

Inscrie-te pe canalul nostru de YouTube!

Fiecare apicultor cauta albine care sa nu fie irascibile, care sa nu te intepe pe cat se poate. Azi la Sfatul Zilei vreau sa va prezint o solutie care pe langa beneficiile pe care le aduce coloniei, linisteste foarte mult albina. la sfarsit o sa va spun despre ce solutie este vorba.

E o solutie bicomponenta; avem doua sticle. Se va goli sticla mai mica in cea mare si se amesteca bine.

Vom administra 10 ml la 1 litru de apa, chiar daca pe prospect scrie sa administram 5 ml. Acea dozare se face in sirop acolo unde se hranesc albinele. Noi nu vom hrani albinele, ci pur si simplu vom pulveriza peste ele pentru a le linisti, deci vom folosi undeva la 50 – 150 ml de solutie (produs + apa) pe fiecare familie, de aceea putem sa folosim o doza mai mare. Pentru tratament se folosesc doar 5 ml pe 1 litru de sirop. Siringa este in dotarea produsului.

Este un produs dezinfectant care face foarte mult bine coloniilor noastre si care poate fi folosit fara restrictie pe tot timpul anului.

Folosim o pompa de 2 litrii, am pus in ea un singur litru de apa si 10 ml de produs.

Desigur, suntem la inceputul celei de a doua jumatati din luna octombrie, insa atunci cand pulverizez peste albine, ele se retrag intre rame si imi dau posibilitatea sa lucrez sau sa le inspectez fara probleme. Sigur, preia din solutie insa foarte putin.

Atunci cand vrem sa scoatem ramele, e nevoie sa stropim cu solutie si intre rame, pentru ca riscam ca albinele care ies, care au fost pe partea de jos a ramei sa nu fi simtit solutia si sunt mai suparate, mai ales in perioada acesta.

Nosestatul, pe langa faptul ca ne ajuta sa linistim albinele, este o solutie dezinfectanta care ne ajuta sa scapam de o parte din sporii de nosema. Ne ajuta deasemenea sa nu strivim albinele atunci cand curatam partea de sus a ramelor de cresterile de ceara. Atunci cand lucram fara masca, va trebui totusi sa lucram cu atentie pentru ca daca miscam prea tare stupul, albinele vor incepe sa iasa. 

Parerea ta conteaza