Cel mai bun echipament pentru indepartat daunatorii stupinei ursi, pasari, hoti

Inscrie-te pe canalul nostru de YouTube!

Suntem in sezon inactiv si vreau sa va prezint un echipament care ar trebui sa doteze fiecare stupina. Nu de alta, dar e un echipament care protejeaza stupinele voastre atat iarna cat si vara. E vorba de un tun de explozie care iarna imi protejeaza stupii de animalele salbatice, cum sunt porcii, mistreti, care accidental mai rastoarna cate un stup, de pasari, de ciocanitori. Vara ne protejeaza albinele de pasarile din jurul stupinei. Putem sa reglam echipamentul astfel incat sa explodeze odata la aprox 1 minut si jumatate si 20 de minute.

Utilajul are in dotare un furtun pe care il vom cupla la o butelie de gaz. Are o garnitura pe care din in cand ar trebui sa o urmarim, daca nu este uzata si atunci sa o schimbam. Racordam furtunul la butelie, il strangem cu o cheie de 26. Dam drumul buteliei iar reglajul il punem pe maxim. Pornim butonul de off/on. Dupa aprox. 30 de secunde vedem acea supapa ca incepe sa se ridice. Dupa ce s-a ridicat de tot, in aprox. 15 secunde va veni si zgomotul.

Ca orice echipament, si acesta are cateva recomandari de instalare. In primul rand, producatorul ne recomanda sa nu il instalam in zonele rezidentiale, unde s-ar putea sa deranjam vecinii. In al doilea rand, producatorul ne recomanda sa il folosim cu vantul in spate. Daca bate vantul din fata lui, s-ar putea sa risipeasca gazul care se acumuleaza si nu aiba acelasi efect. Va recomand sa ii faceti un adapost in care sa nu bata vantul.

Parerea ta conteaza