Sfarsitul unei perioade il duce pe om la meditare. Practic sfarsitul ne obliga sa analizam ce ne-am propus, ce am realizat si in special ce nu am reusit sa realizam.
Inceputul il privim ca pe o noua sansa de a finaliza ce nu am reusit in perioada care s-a incheiat.
Majoritatea dintre noi va ramane in propria “cutie” a gandirii. Si asta nu este ceva rau; sa ramana in confort este caracteristic la 97% dintre oameni. Doar 3% sunt capabili sa iasa permanent din confort si sa isi gandeasca fiecare pas.
Salutare tuturor, sunt Radu Pandrea si azi la Sfatul Zilei, in cateva minute, incerc sa-i ajut pe cei 97% dandu-le un sfat
Cu siguranta ati auzit vorba “Thinking inside the box” … pe romaneste sa “gandesti in interiorul cutiei”. Practic aceasta gandire este una limitata de niste margini.
Pentru cei care nu ati auzit de teoria spatiilor goale, sa stiti ca oricat de mare vedeti voi la inceput “cutia” in interiorul careia ganditi, la un moment dat va deveni neincapatoare, aglomerata cu lucrurile utile dar nefinalizate, lucruri inutile finalizate, lucruri inutile nefinalizate si lucruri utile finalizate care ne bucura.
Pe scurt, la sfarsitul unei perioade (cum este si acest moment):
– Primul lucru pe care il facem este curatenie in interiorul cutiei pentru a ramane doar cu lucrurile de care avem nevoie.
– Pentru ca momentul urmator care este startul sa fie unul bun, trebuie:
– sa tintim obiectivele pe termen mediu
– sa ne stabilim viziunea
– Planul de actiuni este foarte important si ne folosim de experienta din trecut si stabilim:
– Ce vrem sa continuam
– La ce vrem sa renuntam
– Ce vrem sa facem nou
– Ce nu vom mai face anul urmator
Daca nu ne apucam de treaba, tot ce am stabilit ca fiind o rezolutie este degeaba.
Daca te intrebi din ce categorie faci parte, tine cont de faptul ca cei 3% sunt oameni care inoveaza, care nu raman niciodata in zona de confort, care tot timpul sunt dornici de progres si de optimizare.
Tuturor, va doresc succes la start.
Parerea ta conteaza