CUM VOR FI AFECTATI APICULTORII de producatorii de miere vegana

Inscrie-te pe canalul nostru de YouTube!

Intrarea pe piata a unui produs artificial sub denumirea de “miere”, ii va afecta semnificativ in sens negativ pe toti apicultorii.

O companie americana va lansa MIEREA DIN PLANTE care incetul cu incetul va inlocui mierea de albine. Primul sortiment de “miere” vegana este produs de compania Narayan fara ajutorul albinelor si va fi lansat pe piata UE la inceputul anului 2023 (citat de Wall-Street.ro).

Am ajuns sa credem ca scopul lansarii acestei game de produse este de a elimina treptat productia de miere care ca afecteaza in mod negativ mediul, asa cum spune producatorul. Compania Narayan colaboreaza deja cu peste 75000 de magazine si peste 30 de piete din Europa, printre care si cateva dintre marile lanturi de supermarketuri prezente in Romania.

Pericolul pe care il reprezinta acest produs pentru domeniul apiculturii este real, foarte clar si suntem siguri ca ne va afecta in mod negativ:

  • In primul rand denaturarea cuvantului miere va fi facuta oficial si legal. In timp, consumatorul care “va cadea in plasa” promovarii acestui produs, va asocia cuvantul miere cu ceva natural produs de catre albine.
  • Pe de alta parte, cuvantul “vegan” asociat cu cuvantul “miere” va crea o idee falsa in mintea consumatorului care va alege ce este la moda, fara sa tina cont ca albinele nu au de-a face cu acest produs.
  • Cu timpul, vor aparea companii noi care vor produce astfel de game, iar oferta “mierii” din plante va deveni mai mare decat cea a mierii de albine.

Azi, am analizat impreuna impactul pe care il va avea introducerea mierii vegane pe piata in aceasta forma … si presupun ca fiecare a constientizat cum vom fi afectati.

Este interesant si ce au inteles colegii nostri pana acum despre acest subiect…

In materialele care urmeaza pe acest subiect, vom vorbi despre:
Ce pot apicultorii sa faca pentru a contracara efectele pe care le va avea intrarea pe piata a acestor produse?

Parerea ta conteaza