Soluție pentru tratarea varoozei în timpul culesului

Inscrie-te pe canalul nostru de YouTube!

Din ce in ce mai multi apicultori cauta solutii pentru tratarea varoozei in timpul culesurilor de miere. Avem suficient de mult timp intre culesuri, avem suficient de mult timp primavara inainte de pomii fructiferi, avem suficient de mult timp toamna pentru realizarea acestor tratamente. Insa iata ca sunt si apicultori mai uituci, apicultori care vor sa trateze in ultimul moment, probabil unii dintre ei vor sa se asigure ca nu vor avea varroa nici macar in timpul culesului. Cu siguranta sunt colegi de ai nostrii care urmaresc aceste substante active. Sunt doar doua substante active, cel putin eu cunosc doar doua, care se pot folosi in tratamentele antivarroa in timpul culesului si anume acidul oxalic si acidul formic.

De cateva luni testez un produs nou, Varro Red, adus din Turcia. BeeLoved e compania care o produce, aceasi companie care produce si Gold Varroa. Am observat cateva lucuri:
– in interior, contine o serie de minerale esentiale pentru dezvoltarea de primavara dar si pentru fortificarea coloniilor in timpul pregatirilor de iernare
– alt beneficiu pe care mi-l ofera acest produs este linistirea albinelor
– contine Acid Formic si Acid Citric, oarecum e asemanator ca si compozitie cu VarroMedul. E tot o solutie lichida, se stropeste intre rame
– efectul antivarroa nu l-am putut vedea atat de repede. Il folosesc de doua luni, suntem la sfarsitul lunii mai, infestarea cu varroa nu a fost la nivel foarte inalt, n-am putut aplica o tehnica experimentala foarte clara insa fiecare poate sa faca experimente mai ales daca aveti infestare cu varroa.

Deci este un produs care contine acid formic, singura solutie care actioneaza in interiorul celulei capacite. Chiar cei de la ICDA au facut tot felul de experimente de pensulare a fagurilor cu puiet capacit in urma carora s-a observat moartea parazitului in interiorul celulei fara a fi afectata larva.

Pe el scrie ca e un premix din mai multe lucruri care imi ofera o crestere a familiilor de albine.

Sper ca informatia, pe care v-am dat-o, va este utila. Dati-o mai departe si al colegii vostrii! Varro Red e un produs care merita testat.